ကန္ဇြန္ းမွဳိအစပ္အရည္ဆမ္း http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2012/11/01/
**ကန္ဇြန္းမွဳိအစပ္အရည္ဆမ္းအတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
ဆီ – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး၁ဇြန္း ပါးပါးေသးေသးလိီွးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး၁ ဇြန္း အကြင္းလိုက္လွီးကာ ၂ ပိုင္းျဖတ္ထာ းေသာခရမ္းခ်ဥ္သီး–တရုတ္ပန္းကန္လံုး၁လံုးေမာက္ေမာက္ စိမ္းစားငပိ– လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ ဇြန္း ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း၁ ဇြန္းခြဲ ေရေဆးၿပီးလွီးထားေသာကန္ဇြန္းရြက္(ေရစစ္ထားပါ။) – ၃၅၀ ဂရမ္ခန္. ပံုပါအတိုင္းခပ္ၾကီးၾကီးလွီးထားေသာ မွဳိ – ၃၅၀ ဂရမ္ခန္. အရသာမွဳန္.(chicken powder)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ ဇြန္း
ဆီ နွင့္ ၾကက္သြန္နီကိုအိိုးထဲ ထည့္ၿပီးhigh heatနွင့္ ေၾကာ္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီႏြမ္းလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ကာ ေၾကသြားေအာင္ ဇြန္းနွင့္ ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းသြားလွ်င္ mediumheatသို. ေလွ်ာ့ၿပီး ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္.၊ ငပိ နွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္. ထည့္ကာ ၃၀ စကၠန္.ခန္. ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ကန္ဇြန္းရြက္ကို ထည့္ပါ။
မွဳိ ထည့္ၿပီးသည္နွင့္high heat တို.တိုး၍ေရ(ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၁ ဇြန္း) ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္. တည္ထားပါ။
အရသာမွဳန္.ထည့္ကာအထက္ေအာက္ေမႊေပးၿပီးေရ(ဟင္းခပ္ ဇြန္းၾကီး ၂ဇြန္း) ထပ္ထည့္၍၂ မိနစ္ခန္႕ေမႊေၾကာ္ေပးၿပီးလွ်င္ ထမင္းၿမိန္လွသည့္ကန္ဇြန္းမွဳိအစပ္အရည္ဆမ္းေလး သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment