ေပါက္စီ ျပုလုပ္နည္း
http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2012/02/01/ေ
ကြ်န္မပံုမွန္လုပ္တာက ဒီအခ်ဳ ိးအစားအတိုင္းဆိုရင္ ေပါက္စီ ၁၆ လံုးလုပ္ပါတယ္။ကြ်န္မတို.တစ္အိမ္လံုးကေပါက္စီအျပင္သား ကို မႀကိဳက္တာမို. ဂ်ဳံသားပါးေလ ႀကိဳက္ေလပါပဲ။ဒါေၾကာင့္ ၁၆ လံုး လုပ္တာပါ။ဒါေပမယ့္ထုပ္ရတာ အရမ္းလက္ဝင္ပါတယ္။ ဒီအခ်ဳိးအစားကိုပဲ ၁၂
လံုးပဲလုပ္ရင္ေတာ့အျပင္ဂ်ဳံသားကနဲ နဲထူသြားေပမယ့္ ထုပ္ရတာလြယ္လို.၁၂လံုးပဲလုပ္ၾကတ ာေပါ့ေနာ္…
**ဌာပနာ (Filling) အတြက္…
ႀကိတ္ထားေသာ ဝက္သား ၃၀ က်ပ္သားခန္.(ကီလိုဝက္ခန္.) လီွးထားေသာ နံနံပင္ 2 tbsp လွီးထားေသာ မုန္လာဥနီ 1 tbsp ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ 1tbsp ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ1 tbsp သၾကား½ tbsp ၾကက္ဥ ၁လံုး အရသာမွုန့္ 1tbsp ပဲငံ ျပာရည္ အပ်စ္(အခ်ဳိ)1 tbsp ခရုဆီ 2tbsp ငရုတ္ေကာင္း1tsp Cooking wine 1tbsp (မထဲ့လည္းရ)
အားလံုးကိုေရာနယ္ထား လိုက္လွ်င္ အစာသြပ္ရန္ ဌာပနာရပါၿပီ။
**ဌာပနာအျဖစ္အပိုထပ္ထဲ့ရမည့္ အရာမ်ား…
ၾကက္ဥ ၃လံုးကိုျပဳတ္ၿပီး ၄စိတ္စီ စိတ္ထားပါ။ ဝက္အူေခ်ာင္း ၁ေခ်ာင္းကို ရွည္ရွည္ေလး၁၂ခုလွီးထားပါ။ ၂ နာရီခန္.ေရစိမ္ထားေသာ မွဳိမဲ (shiitake mushroom)၂ ပြင့္ကို ၁၂ခုရေအာင္လွီးထားပါ။
**ေပါက္စီကေလးစလုပ္ၾကရေအာင္…
Warmwater –1 cup (250ml)ထဲကို 1 tsp sugar, 1 tspsaltနွင့္ 2 tsp dryyeast ထည့္ကာေရာေမႊပါ။
2 tbspvege oil ထည့္ကာေရေမႊေပးပါ။
ထိုထဲသို႕ All purpose flour– 3 cups(750 ml) ထည့္ေမြွၿပီး ၂၀ မိနစ္ခန့္ လက္နွင့္ နာနာ ဖိနယ္ေပးပါ။dough လုပ္ျခင္းျဖစ္ပါသည္။
ၿပီးလွ်င္အဖံုးဖံုးကာ ေရေႏြးထည့္ထား(ေရပူမဟုတ္)ေသာ ေနာက္ထပ္ဇလံု ကို ေအာက္ကခံကာ ၆၀ မိနစ္ခန္.ထားပါ။
၆၀ မိနစ္ထားၿပီးလွ်င္ အနဲငယ္ ျပန္ဖိနယ္ကာ အဖံုးဖံုး ၿပီး ေနာက္ထပ္ ၁နာရီ ေရေႏြးဇလံုေအာက္ကခံကာ ထပ္ထားပါ။
၁ နာရီ ထားၿပီးလ်င္ ထို dough ေပၚကို flour အနဲငယ္ျဖဴးကာ ဇလံုထဲမွာပဲ ဖိနယ္ပါ။
ညီညာေသာ မ်က္နွာျပင္ တစ္ခုေပၚတြင္flourျဖဴးကာဇလံုထဲမွ dough ကိုတင္ၿပီးေပါက္ဆီ၁၂ လံုးစာ အတြက္ အပိုင္း ၁၂ ပိုင္းျဖတ္ပါ။
ထိုအပိုင္းေလးမ်ားကို flourျဖဴးကာ အလံုးငယ္ကေလးမ်ာ းလုပ္ထားပါ။
ထိုအလံုးငယ္ေလးကိုလက္ေပၚတင္ကာ CDျပားကဲ့သို့ျဖစ္ ေအာင္ ဖိျဖားေပးပါ။(သို.မဟုတ္)လိွမ့္ေသာတုတ္ကိုသံုးကာ ျပားေအာင္လုပ္ပါ။
ျပားျပားေလးျဖစ္သြားလွ်င္1 ½ tbsp ဌာပနာ (filling အတြက္လုပ္ထားေသာအစာ)၊ မွဳိမဲ ၁ ခု၊ၾကက္ဥျပဳတ္၁ စိတ္ နွင့္ ဝက္အူေခ်ာင္းတစ္ခုကိုထည့္ကာ လံုေအာင္လုပ္ေပးပါ။
လံ ုသြားလွ်င္ ပိုေနသည့္ ဂ်ဳံသားအခ်ဳိ.ကိုျဖတ္ထုတ္ပစ္ကာ ေပါက္စီကို ေပါင္းအိုးထဲရွိ paper towelေလးေပၚေျပာင္းျပ န္ေမွာက္ကာထားပါ။(ေပါင္းလိုက္လွ်င္ပြလာမည္မို. အရမ္းၾကပ္ေအာင္ မထည့္ပါနွင့္။)
ေပါင္းအိုးတင္ကာေပါင္းမည့္အိုးထဲကေရဆူလာလွ်င္ 2 tbsp vinegarထဲ့ေပးပါ။(ေပါက္စီမ်ားျဖဴေစရန္ထဲ့ျခင္းျဖစ္ပါတယ္။)
ၿပီးလွ်င္ ေပါက္စီမ်ားထည့္ထားေသာ ေပါင္းအိုးကိုတင္ကာ medium heat နွင့္ ၁၀ မိနစ္ထားပါ။
၁၀ မိနစ္ၾကာၿပီးလွ်င္ အဖံုးကိုဖြင့္ကာ အဖံုးေပၚမွေရမ်ားကို ခါလိုက္ပါ။ (ေပါင္းအိုးအဖံုးကို လက္သုတ္ပဝါျဖင့္ပတ္ၿပီးမွ ဖံုးကာေပါင္းလွ်င္ ေရေငြ႕မ်ားကို လတ္သုတ္ပဝါက စုပ္ထားတဲ့အတြက္ ေရခါစရာမလိုပါဘူး)
အဖံုး ျပန္ဖံုးကာ ေနာက္ထပ္၁၀ မိနစ္ထပ္္ထားၿပီးလွ်င္ ေပါက္ဆီပူပူေလးရပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment