ုမုန္လာဥနီ၏က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းက်ိ ဳးမ်ား
-ဘီတယ္ကယ္ရိုတင္း၊ဖိုင္ဘာအမွ်င္၊Anti Oxidant, Vitamin A, C, K ႏွင့္ Potassium ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္သ ည္။ -တစ္ရက္လွ်င္ 1.7to 2.7 mg ဘီတာ ကယ္ရိုတင္းကို စားပါက ကင္ဆာအမ်ားစု၊အထူးသျဖင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။မုန္လာဥနီ၌ ပါေသာ ဖိုင္ဘာက အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေခ်ကိ္ ု၂၄% ေလ်ာ့ေစသည္။မုန္လာဥနီအစိမ္းစားသူ မိန္းမမ်ားသည္ မစားေသာ မိန္းမမ်ားထက္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ၅ဆမွ ၈ဆအထိ ေလ်ာ့ပါးေစႏုိင္သည္။ -တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီ (၇)ေအာင္စႏွင့္ (၃)ပတ္စားပါက Cholesterol ကို ၁၁% ေလ်ာ့ေစသည္။ -HeartAttack ရျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။ -Maculardegeneration မ်က္စိအျမင္အာရံုကို စုစည္းထားေသာေနရာပ်က္စီးမႈျဖစ္ႏိုင္ ေခ်ကို၄၀% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ -VitA ခ်ိဳ႕တဲ့သူမ်ားတြင္ အလင္းေရာင္မွိန္ေသာ အခ်ိန္၊ မ်က္စိအျမင္ အားနည္းမႈကို ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီတစ္လံုးစားသံုးပါက Stroke (ေလျဖတ္ျခင္း) ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၆၈% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ ဦးေႏွာက္ကို ခြန္အားျဖစ္ေစ၍ ေလျဖတ္လူနာမ်ား၏ အသက္ရွင္သန္မႈႏႈန္းကိုအေကာင္းဆံုးျဖစ္ေစသည္။ -Blood Sugar Level ေသြးတြင္းရွိသၾကားဓါတ္ကို ေကာင္းေစသည္။အသည္းမွဘက္တီးရိးယားကို ေသေစသည္။ -Carrot Oil သည္ Dry Skin အတြက္ေကာင္းေစသည ္။ေခ်ာေမြ႕ႏူးညံၿပီးတင္းရင္းေစသည္။ ကံေကာ္ ref: organicfacts Health Updates Journal
No comments:
Post a Comment