ခ်ဥ္ေပါင္ဖူး၏က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား 29.4.2013
ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးကိ ု ေထာင္းၿပီးစားတာ၊ခ်က္ၿပီး စားတာ စသျဖင့္ အမ်ဳိးမ် ဳိးဟင္းလ်ာျပင္ဆင္ကာစားေလ့ရွိၾကပါတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးကို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ စားတာက ေျခာက္ေအာင္ထားၿပီး စားတာထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ပမာဏပိုမ်ားတာေၾကာင့္က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူး ပိုမ်ားတယ္လို႔လည္းေလ့လာမႈေတြကဆိုထားပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးမွာေအာက္ပါ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြရွိတာကိုလည္းေလ့လာမႈေတြအရ သိရပါတယ္။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကိုထိန္းေပးျခင္း
ကီဘန္စန္းမေလးရွားတကၠသိုလ္မွ သိပၸံပညာရွင္ေတြက ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးမွာ HCA (hydroxycitric acid)လို႔ ေခၚတဲ့ ၾသဂဲနစ္အက္စစ္ပမာဏမ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေရး ျဖည့္စြက္ေဆးထဲမွာ လတ္တေလာ ထည့္သြင္းၿပီးသံုးေနေၾကာင္းဆိုပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးမွာဗီတာမင္စီနဲ႔ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္အန္သိုဆိုင္ယာနင္ႏွစ္မ်ဳိးစလံုး မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။
ေရာဂါေဝဒနာကို ခုခံႏိုင္စြမ္းရွိျခင္း
ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးမွာ ဗီတာမင္စီနဲ႔ အင္သိုဆိုင္ယာနင္ဆိုတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ပါဝင္မႈ ျမင့္မားတာေၾကာင့္ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီးခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ေရာဂါေဝဒနာေတြကိုတြန္းလွန္ႏိုင္တဲ့အဆင့္ကို တို းတက္ ေကာင္းမြန္ေစႏိုင္ပါတယ္။တခ်ဳိ႕ တိုင္းျပည္ေတြမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးကို ေသြးတိုးတာကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ဖို႔လိုမ်ဳိး ေကာင္းက်ဳိးေတြ ရရွိဖို႔အတြက္ အသံုးျပဳလာၾကပါတယ္။
ဗီတာမင္ႏွင့္ သတၱဳဓာတ္မ်ားစြာပါဝင္ျခင္း
ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးမွာ ဗီတာမင္ေအ၊ဗီတာမင္ B2၊ဗီတာမင္ B3၊ ဗီတာမင္စီ ၊ပ႐ိုတင္းဓာတ္၊ကယ္လ္စီယမ္၊ သံဓာတ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ပိုတက္စီယမ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ သဘာဝအဆီ၊ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္တို႔ ပါဝင္ပါတယ္။
ဗီတာမင္စီေၾကာင့္ေကာင္းက်ဳိးမ်ားစြာ ရရွိျခင္း
ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးမွာ ပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္စီေၾကာင့္ အနာက်က္ေစပါတယ္၊ဆဲလ္ေတြ ထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္၊သြားဖံုးကို က်န္းမာေစပါတယ္၊ သြားေတြကိုက်န္းမာေစပါတယ္၊ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို တိုးတက္ေစပါတယ္၊ မေကာင္းတဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကေန ကာကြယ္ေပးပါတယ္၊အိုမင္းမႈျဖစ္ႏႈန္းကိုေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္၊ ကင္ဆာေရာဂါတခ်ဳိ႕ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္၊ သံဓာတ္စုပ္ယူမႈ အားေကာင္းေစပါတယ္၊အဆုတ္ကို က်န္းမာေစပါတယ္၊မၾကာခဏအေအးမိေဝဒနာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္၊မၾကာခဏကူးစက္ပိုးဝင္မႈမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္..အစရွိတဲ့ ေကာင္းက်ဳိးေတြကို ရရွိေစပါတယ္။
ကယ္လ္စီယမ္ေၾကာင့္ေကာင္းက်ဳိးမ်ားစြာ ရရွိျခင္း
ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးမွာ ပါဝင္တဲ့ ကယ္လ္စီယမ္ေၾကာင့္အ႐ိုးေတြကို သန္စြမ္းက်န္းမာေစပါတယ္၊နာ့ဗ္ေၾကာရဲ႕လုပ္ငန္းေဆာင္တာ ေတြကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္၊ ႂကြက္သား လုပ္ငန္းေဆာင္တာ ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္၊ ေသြးခဲေအာင္လႈံ႕ေဆာ္ေပးပါတယ္၊ ေျခေထာက္နဲ႔ လက္ထံုက်ဥ္မႈ ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္၊အ႐ိုးပံုပ်က္ႏို င္ေျခ သက္သာေစပါတယ္၊ သြားေတြကိုက်န္းမာေစပါတယ္.. အစရွိတဲ့ ေကာင္းက်ဳိးေတြကိုရရွိေစပါတယ္။
ကင္ဆာႏွင့္ ေသြးတိုးေရာဂါကိုဟန္႔တားႏိုင္ျခင္း
ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္အရ ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးဟာ ေသြးတိုးတာကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ေၾကာင္းသိရပါတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးဟာ ေသြးေၾကာေတြကို က်ယ္ေစၿပီး ေသြးေစးပ်စ္မႈ ေလ်ာ့က်ေစကာ ဆီးသြားမ်ားေစတဲ့အစြမ္းရွိလို႔ပါ။တျခားေလ့လာမႈ တစ္ရပ္အရ ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးမွာပါတဲ့ အန္သိုဆိုင္ယာနင္ကကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ေသေစႏိုင္တာေၾကာင့္ ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ ဟန္႔တားႏိုင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။
No comments:
Post a Comment